Left Retourner au magasinage
Commande

Votre panier est vide

Apple

Repareerbaarheid/Demontage van de iPhone 15 Pro Max: De Waarheid Onthuld

Repareerbaarheid/Demontage van de iPhone 15 Pro Max: De Waarheid Onthuld

Repareerbaarheid/Demontage van de iPhone 15 Pro Max: De Waarheid Onthuld

Korte Samenvatting: De iPhone 15 Pro Max heeft meer anti-reparatie tactieken, waardoor het moeilijk wordt om onderdelen te vervangen en de functionaliteit van de camera wordt beïnvloed. Dit roept zorgen op over opzettelijke problemen van Apple en scepsis over toekomstige oplossingen.

Belangrijke Inzichten:

  • Apple voegt steeds meer anti-reparatie tactieken toe aan hun apparaten, waardoor het moeilijk wordt om onderdelen te vervangen zonder problemen te veroorzaken, zoals geserialiseerd glas aan de achterkant dat de functionaliteit van de camera beïnvloedt.

  • De thermische bescherming van de oplader zorgt ervoor dat zowel het opgeladen apparaat als de oplader zelf nooit oververhit raken, waardoor het een veilige en efficiënte optie is voor het snel opladen van de iPhone 15.

  • De iPhone 15 Pro Max wordt geleverd met een oplader van 65 watt die de telefoon in slechts 30 minuten tot 60% kan opladen.

  • Het ontwerp van de iPhone 15 Pro Max suggereert dat de meeste interne componenten zichtbaar zijn vanaf de voorkant, wat het mogelijk gemakkelijker maakt voor technici om toegang te krijgen en reparaties uit te voeren.

  • Het proces van het verwijderen van het display van de iPhone 15 Pro Max is zenuwslopend en uitdagend, waarbij voorzichtigheid en precisie nodig zijn om beschadigingen te voorkomen.

  • De iPhone 15 Pro Max heeft een "massieve luidspreker aan de voorkant" en "zeer grote achtercamera's", wat mogelijk de audio- en fotografie-ervaring kan verbeteren.

  • Apple blijft hun apparaten onrepareerbaar maken door componenten te serialiseren, waardoor het moeilijk wordt voor gebruikers om hun eigen telefoons te repareren.

  • "Als dit opzettelijk door Apple wordt gedaan, dan is het slecht, echt heel slecht."

Conclusie:

De iPhone 15 Pro Max onthult een voortdurende trend van anti-reparatie tactieken van Apple, wat zorgen oproept over de toegankelijkheid van reparaties voor gebruikers en de toekomstige bruikbaarheid van het apparaat. Het benadrukt de noodzaak voor meer transparantie en toegankelijkheid in de reparatiewereld van elektronische apparaten.

Ralf Eerens
Voir plus
IPhone toont waarschuwing na 'niet-officiële' schermvervanging

IPhone toont waarschuwing na 'niet-officiële' schermvervanging

De iPhone telefoons tonen een melding wanneer het scherm is vervangen en Apple niet kan verifiëren of het een officieel scherm is. Deze melding blijft vier dagen op het vergrendelscherm staan en is daarna alleen zichtbaar in het instellingenmenu.

Als de melding van het vergrendelscherm verdwijnt, blijft deze nog vijftien dagen op de eerste pagina van het instellingenmenu staan. Na die periode wordt de melding verplaatst naar het Info-menu onder het kopje Algemeen in Instellingen. De melding heeft verder geen invloed op de werking van de iPhone.

Apple toont deze waarschuwing op basis van informatie op de supportpagina van Apple. Alleen vanaf de iPhone 11 wordt de waarschuwing weergegeven na een schermvervanging. Gebruikers zien deze melding niet als het scherm wordt vervangen bij een officieel reparatiepunt.

Volgens Apple kan het vervangen van een iPhone scherm door een niet-officieel exemplaar verschillende problemen veroorzaken. De fabrikant waarschuwt voor mogelijke problemen met multitouch-functionaliteit, het niet uitschakelen van het scherm tijdens het bellen en onbedoelde aanrakingen. Ook kunnen er problemen optreden met helderheid en kleurweergave bij het gebruik van niet-officiële schermen. Apple geeft ook aan dat er mogelijk fouten kunnen optreden bij iOS-updates die aanpassingen voor het scherm bevatten.

Apple toont sinds vorige maand een vergelijkbare waarschuwing bij iPhones waarvan de batterij is vervangen door een niet-officieel exemplaar. Eind augustus heeft Apple beloofd om via een onafhankelijk reparatieprogramma meer officiële reserveonderdelen aan kleine en grote onafhankelijke reparatiebedrijven te leveren.

Ralf Eerens
Voir plus
IPhone toont waarschuwing na 'niet-officiële' batterijvervanging

IPhone toont waarschuwing na 'niet-officiële' batterijvervanging

Hoewel de iPhone een lange levensduur heeft en regelmatig software-updates ontvangt, is de batterij vaak het eerste onderdeel dat problemen veroorzaakt. Na enkele jaren is het vrijwel noodzakelijk om de batterij te vervangen. Dit heeft echter voordelen, zoals een snellere werking van de iPhone en een langere batterijduur gedurende de dag.

Het vervangen van de batterij is geen ingewikkelde taak en met een beetje handigheid kan dit zelf worden gedaan. Apple heeft echter maatregelen genomen om het onofficieel vervangen van de iPhone-batterij te ontmoedigen. Het technologiebedrijf blokkeert enkele batterijfuncties wanneer de batterij niet is vervangen door Apple of een erkend servicepunt. Apple heeft inmiddels gereageerd op de kritiek.

Apple blokkeert batterijfuncties

Het vervangen van de batterij in de nieuwste iPhone Xs en XR is lastiger gemaakt door Apple. Als er een niet-officiële batterijvervanging heeft plaatsgevonden, toont de iPhone nu een waarschuwing. Dit werd ontdekt door iFixit. De waarschuwing kan worden gevonden in de Instellingen-app onder Batterij ▸ Batterijcondities.

Apple blokkeert batterijfuncties

Bij de batterijcondities wordt de melding 'Service' weergegeven, samen met informatie dat iOS de iPhone-batterij niet kan controleren en de condities niet kan tonen. Ook ontbreekt informatie over piekprestaties, wat belangrijk is omdat dit aangeeft of de energiebeheerfunctie is ingeschakeld om de batterij en iPhone te sparen. Dit kan leiden tot een trager functionerende iPhone. Met officiële batterijen is het mogelijk om de energiebeheerfunctie (tijdelijk) uit te schakelen.

Ralf Eerens
Voir plus
Apple Pay werkt niet na een reparatie! Hoe los je dit op?

Apple Pay werkt niet na een reparatie! Hoe los je dit op?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor Apple Pay mogelijk niet werkt op je iPhone. Hier zijn echter de meest voorkomende redenen die ervoor kunnen zorgen dat je Apple Pay niet kunt gebruiken:
    • Een dikke telefoonhoes
Dit spreek natuurlijk voor zich. Probeer het eens zonder het hoesje.
    • Een niet-beschikbaar Apple Pay-systeem
Check bij Apple of er geen storingen zijn via https://www.apple.com/nl/support/systemstatus/
    • Een defecte betaalterminal
Probeer het in een andere winkel nog eens, het hoeft niet altijd aan de telefoon te liggen.
    • Een fout in de Wallet-app
Pas alles overgezet naar een nieuw toestel, probeer de kaart te verwijderen en opnieuw toe te voegen.
    • Een lage batterijspanning
Laad de telefoon op tot tenminste 25%, probeer het dan opnieuw
    • Reparatie niet helemaal goed gegaan
De NFC-antenne bevindt zich aan de bovenkant van de behuizing zelf. Controleer op eventuele schroeven en contactpunten in dat gebied. Mocht dit niets uithalen controleer dan de flex kabels. Deze zijn erg gevoelig en scheuren dan ook snel. 
    • Draadloos laden + NFC antenne
    • NFC + Bluetooth flex antenne
Ralf Eerens
Voir plus
}