Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart

IPhone toont waarschuwing na 'niet-officiële' schermvervanging

IPhone toont waarschuwing na 'niet-officiële' schermvervanging

De iPhone telefoons tonen een melding wanneer het scherm is vervangen en Apple niet kan verifiëren of het een officieel scherm is. Deze melding blijft vier dagen op het vergrendelscherm staan en is daarna alleen zichtbaar in het instellingenmenu.

Als de melding van het vergrendelscherm verdwijnt, blijft deze nog vijftien dagen op de eerste pagina van het instellingenmenu staan. Na die periode wordt de melding verplaatst naar het Info-menu onder het kopje Algemeen in Instellingen. De melding heeft verder geen invloed op de werking van de iPhone.

Apple toont deze waarschuwing op basis van informatie op de supportpagina van Apple. Alleen vanaf de iPhone 11 wordt de waarschuwing weergegeven na een schermvervanging. Gebruikers zien deze melding niet als het scherm wordt vervangen bij een officieel reparatiepunt.

Volgens Apple kan het vervangen van een iPhone scherm door een niet-officieel exemplaar verschillende problemen veroorzaken. De fabrikant waarschuwt voor mogelijke problemen met multitouch-functionaliteit, het niet uitschakelen van het scherm tijdens het bellen en onbedoelde aanrakingen. Ook kunnen er problemen optreden met helderheid en kleurweergave bij het gebruik van niet-officiële schermen. Apple geeft ook aan dat er mogelijk fouten kunnen optreden bij iOS-updates die aanpassingen voor het scherm bevatten.

Apple toont sinds vorige maand een vergelijkbare waarschuwing bij iPhones waarvan de batterij is vervangen door een niet-officieel exemplaar. Eind augustus heeft Apple beloofd om via een onafhankelijk reparatieprogramma meer officiële reserveonderdelen aan kleine en grote onafhankelijke reparatiebedrijven te leveren.

}